13:10 / 04.10.2021.

Autor: Studio 4/HRT

Petek za Studio 4 o smjenama u Zagrebačkom holdingu

 Renato Petek, zastupnik u Zagrebačkoj gradskoj skupštini

Renato Petek, zastupnik u Zagrebačkoj gradskoj skupštini

Foto: Studio 4 / HRT

Renato Petek, zastupnik u Zagrebačkoj gradskoj skupštini, u Studiju 4 je komentirao smjene u Zagrebačkom holdingu. Naime, Skupština Zagrebačkog holdinga na današnjoj je sjednici donijela odluku o opozivu predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola, dok je za predsjednika imenovala Ivana Novakovića

Petek je rekao da nije očekivao da do ovoga dođe jer je riječ o ljudima koje je direktno imenovao gradonačelnik Tomašević. Objasnio je da kada je Tomašević preuzeo dužnosti gradonačelnika i uvidio tešku situaciju u Holdingu, a direktna imenovanja je pravdao tom hitnom potrebom, čime je prekršio svoje obećanje da će sve ići putem natječaja.

- Ove dvije osobe su bile osobe od velikog povjerenja jer ih imenovao direktno kako bi se počeli rješavati problemi dok se Upravni odbor ne upotpuni ostalim članovima putem javnog natječaja, objasnio je.

Radi se, dodao je Petek, o njegovim bliskim suradnicima, dvije osobe koje su već bile u sustavu i poznaju ga, zbog toga su i bili odabrani.

Petek je rekao da je postavljao različita pitanja koja se tiču Holdinga, no nikada nije mogao doći do konkretnog odgovora, dobivao je proslijeđene odgovore iz nekih podružnica.

Na pitanje je li riječ o političkom neiskustvu oko kadroviranja novog gradonačelnika, Petek kaže da mu je to teško reći jer ne zna zašto se ovo sve dogodilo.

- Mala kriza traje već neko vrijeme, prije 2,3 tjedna su se počele spominjati ostavke nekih članova, pa je to bilo prolongirano, a na sjednici Gradske skupštine na kojoj se nije pojavio nitko iz Holdinga da govori o izvješću Holdinga, ispostavilo se da možda postoje neki dublji problemi koji su očito eskalirali ovog vikenda, dodao je.

Tomašević je sada, smatra Petek, preuzeo odgovornost na sebe da razriješi ovu situaciju i krene dalje. Nada se da će ova kriza biti prevladana i da će se stabilizirati cijela situacija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!