17:25 / 11.12.2020.

Autor: T.V./HRT

Petero znanstvenika potvrdilo nastavak suradnje u Znanstvenom savjetu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prof. dr. sc. Nenad Ban, prof. dr. sc. Branko Kolarić, prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, prof. dr. sc. Igor Rudan i dr. Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije.
Nakon što su pojedini članovi Znanstvenog savjeta Vlade razgovarali s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem, što je bilo najavljeno na konferenciji za medije održanoj u utorak, prof. dr. sc. Nenad Ban, prof. dr. sc. Branko Kolarić, prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, prof. dr. sc. Igor Rudan i dr. Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije.

➡️
Znanost, politika i raskol među znanstvenicima
➡️ Frka-Petešić: Premijer nije razriješio znanstvenike 
➡️
Đikić uputio pismo Plenkoviću, upozorava na sukob interesa
➡️ Primorac odbacuje Đikićeve optužbe za sukob interesa 
➡️ Štagljar: Veliko poniženje pet kolega iz Znanstvenog savjeta
➡️
Zabrinuti znanstvenici i liječnici uputili apel javnosti 
➡️ U Hrvatskoj 4396 novozaraženih, preminule 64 osobe

Podsjećamo da je zadaća članova Znanstvenog savjeta da kroz multidisciplinarnu razmjenu mišljenja o razvoju epidemije, svojim znanjem i iskustvom Vladi pomognu u donošenju odluka, pružajući znanstveno utemeljene savjete i dijeleći svoja promišljanja i prijedloge potrebnih mjera za djelotvorno suzbijanje širenja zaraze virusom Sars-CoV-2 i bolesti COVID-19.
 
Znanstveni savjet sastavljen je od uglednih domaćih i inozemnih hrvatskih stručnjaka, koji za svoj dobrovoljni rad u savjetu ne primaju nikakvu naknadu.
 
Kao i dosad, Vlada će u donošenju svojih odluka uzimati u obzir i mišljenje Znanstvenog savjeta, kao i sve druge relevantne parametre u ovoj višedimenzionalnoj krizi. No uvažavajući svačiji doprinos, Vlada će s punom odgovornošću svoje odluke donositi samostalno, i za njih nisu odgovorni članovi Savjeta.
 
U borbi s koronavirusom, prioritet Vlade ostaje zaštita zdravlja i života hrvatskih građana kroz provedbu optimalnih mjera, uz minimiziranje negativnih učinaka za cjelokupno društvo i gospodarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!