09:29 / 16.03.2018.

Autor: S.M./Hina

Peti dan Hrvatska vojska pomaže u obrani od poplava

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nasip na području Jasenovca, u mjestu Trebež, grade pripadnici protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.
Peti dan Hrvatska vojska pomaže u obrani od poplava pa je tako na području Jasenovca, na izgradnji nasipa, angažirano 104 pripadnika Hrvatske vojske sa šest teretnih vozila, dok na području Lekenika vojska cisternom za vodu od 3.500 litara opskrbljuje mjesno stanovništvo pitkom vodom, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Nasip na području Jasenovca, u mjestu Trebež, grade pripadnici protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Vojnici s motornim i teretnim strojevima angažirani su na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava, tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije te sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!