Peticija protiv ukidanja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga

12.09.2018.

20:33

Autor: HRT

default error photo
Vlada je odlučila ukinuti državni Ured za suzbijanje zlouporabe droga. Oni koji se bave problemom ovisnosti smatraju da će se sve prelomiti preko leđa ovisnika.
Vlada je odlučila ukinuti državni Ured za suzbijanje zlouporabe droga, koji će se pripojiti Ministarstvu zdravstva. Kao razlog navodi se racionalizacija državne uprave, no oni koji se bave problemom ovisnosti smatraju to korakom unatrag i tvrde da će se sve prelomiti preko leđa ovisnika. Peticiju za opstanak Ureda već su poslali premijeru Plenkoviću.

"Apeliramo da se pozove struka, da se argumentira potreba samog tog Ureda i da se još jednom razmisli. To nisu velika sredstva, državu neće spasiti ta racionalizacija, jer oni neće sigurno ukinuti ta radna mjesta, a zapravo će se napraviti velika šteta sustavu", izjavila je bivša predstojnica ukinutog Ureda Bernardica Juretić Rožman. Ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio je kako se "ništa neće dogoditi u smislu kvalitete" te da se samo "pojednostavljuje i pojeftinjuje postupak".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!