11:39 / 09.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Petir sama skuplja potpise - nije htjela u HDZ

-

-

Foto: - / -

Istaknula je kako je s Plenkovićem razgovarala o potencijalnom zajedničkom izlasku na izbore te da joj je ponudio mjesto na listi pod uvjetom da se učlani u HDZ, što nije prihvatila.
Bivša HSS-ovka i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir izjavila je kako očekuje da će uspjeti prikupiti 5000 potpisa za samostalnu kandidaturu za izbore za Europski parlament.

- Posljednji dan za predaju kandidacijskih lista

- Informacije s terena su jako pozitivne, kao i ovo što dobivamo putem društvenih mreža i koliko građana se uključilo. Da imamo još malo vremena, bilo bi jako puno potpisa, no ja sam optimistična. Iz ovog što do sada dobivamo kao povratnu informaciju očekujemo da ćemo uspjeti, rekla je Mairjana Petir dodavši kako su je na kandidaturu potaknuli građani koji su samoincijativno počeli prikupljati potpise.

Na pitanje je li očekivala suradnju s HDZ-om odgovorila je kako nije očekivala suradnju ni sa kim posebno. Istaknula je kako je s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem razgovarala o potencijalnom zajedničkom izlasku na izbore te da joj je ponudio mjesto na listi pod uvjetom da se učlani u HDZ, što nije prihvatila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!