13:10 / 14.06.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Petrinja: Dumbović predao vlast Komes

Održana primopredaja vlasti u Petrinji

Održana primopredaja vlasti u Petrinji

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Službena primopredaja izvršne gradske vlasti obavljena je u Petrinji između dosadašnjega gradonačelnika Darinka Dumbovića (Reformisti) i novoizabrane gradonačelnice Magdalene Komes (HDZ).


U privremenom sjedištu gradske uprave novu je gradonačelnicu i njezina zamjenika Ivana Prskala njezin prethodnik sa suradnicima dočekao cvijećem. Nešto kasnija primopredaja bila je uvjetovana ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu.

- Svi dosadašnji moji problemi postaju problemi nove gradonačelnice. Vjerujem da će uspostaviti dobru suradnju s Vladom, nadležnim ministarstvima i županijom. Izbori su pokazali kako građani žele promjene, pobjeda nije bila mala pa je sada i njezina odgovornost veća. Želim joj mnogo uspjeha u radu jer znam što je čeka, rekao je Dumbović.

Ujedno je spomenuo nekoliko projekata koji su u tijeku ili pred završetkom, napomenuvši kako će njihovo financiranje biti veliki problem. Posebno je spomenuo obvezu obnove i revitalizacije života. Također je najavio svoje privremeno povlačenje zbog privatnih planova, uz napomenu da će koristiti mogućnost primanja šest plaća. Ipak nije isključio povratak u politiku.

Magdalena Komes je napomenula da će uskoro provesti temeljitije analize i revizije te odlučiti koji će se projekti nastaviti.

- Dobre ćemo stvari nastaviti, a lošima se nećemo baviti te ćemo ih prepustiti drugim institucijama. Svjesni smo da je stanje teško, naročito nakon potresa, pa će nam trebati zajedništvo i suradnja svih Petrinjaca, rekla je Komes.

Govorila je i o svojoj kampanji, za koju je rekla kako je bila čista i kvalitetna.

- Dokazali smo da nismo neka konzervativna zatucana stranka, a svojim djelovanjem ćemo potvrditi da je HDZ stranka poštenih ljudi, da imamo energiju i viziju te da ćemo javni interes staviti ispred osobnog, na korist našeg grada, rekla je.

Na pitanje novinara o optužbama iz nekih krugova, Dumbović je rekao kako sigurno neće biti "kostura iz ormara", da se radilo transparentno i da postoji sva evidencija o primanju i podjeli humanitarne pomoći. Na kraju je dodao kako je "HDZ napravio maestralnu kampanju zajedno s Vladom RH, ministrima, tajnicima i drugima". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!