14:57 / 08.02.2021.

Autor: HRT4

Stiže pomoć jedinom aktivnom petrinjskom lončaru: "Ne želimo sažaljenje"

Valentino Valent, lončar iz Petrinje

Valentino Valent, lončar iz Petrinje

Foto: HTV / HRT

Jedinom aktivnom petrinjskom lončaru Valentinu Valentu, kojemu su u potresu uništene peći, kalupi i alati, u pomoć su priskočili riječki poduzetnici. Uz uvjet da ostane u Petrinji, pomažu mu da ponovno stane na noge.

- Imam gotovu svu dokumentaciju za novu radionicu. Oni su se uključili i prije tri dana smo izbetonirali temelje i krećemo u izgradnju. Ne damo da život stane u Petrinji. Svim snagama se borimo. Jako je puno ljudi zainteresiranih da pomognu. Ne želimo ničije sažaljenje, mi želimo biti pozitivna priča u ovom gradu, kazao je za HTV.

Od snažnog potresa koji je potkraj godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, u samo dva tjedna zabilježeno je 2,5 tisuće naknadnih, nekoliko i jačih od 4 prema Richteru.

Osim što je uništio mnoge domove, potres je u Sisačko-moslavačkoj županiji nanio veliku štetu gospodarstvenicima. Zbog toga je prioritet što prije obnoviti proizvodnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!