15:27 / 03.02.2018.

Autor: HRT

Petrov: Dalić mora znati sve o Agrokoru

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ako ste sposobni - trebali ste znati, a ako ste nesposobni - ne možete biti potpredsjednik Vlade, izjavio je Petrov.
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u Opatiji da potpredsjednica Vlade Martina Dalić  po dužnosti i odnosima treba znati za sve što se događa u Agrokoru te je poručio da premijer treba dati odgovor što će se sad događati vezano uz tu tvrtku.

Ako ste sposobni - trebali ste znati, a ako ste nesposobni - ne možete biti potpredsjednik Vlade, izjavio je Petrov komentirajući slučaj Agrokor i angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja te tvrtke. Istaknuo je da Dalić po dužnosti i odnosima treba znati za sve što se događa u Agrokoru.

To je igra gluhih telefona, koja je za nas završila još u ožujku ili travnju kad smo procijenili da u Vladi i ne žele napraviti ništa posebno u Agrokoru nego stvari staviti pod tepih i proći ispod radara javnosti, urediti onako kako su radili posljednjih 20 godina, rekao je Božo Petrov. 

Na upit da ocijeni zašto se predsjednik Vlade ne izjašnjava o ovim pitanjima, rekao je da se predsjednik Vlade ne smije skrivati iza ministara i potpredsjednika Vlade jer on snosi odgovornost. Ako potpredsjednica Vlade zna, zna i on, jer je on dao dozvolu za sve ono što se događa i on je najodgovorniji te zato treba dati odgovor što će se događati sad vezano uz Agrokor, kazao je predsjednik Mosta. 

Petrov je istaknuo da zato inzistiraju na transparentnosti procesa u Agrokoru, jer, kako je naveo, ako želite razriješiti stvari, morate dati sve informacije u javnost, a onda neka ona odluči što je dobro, a što ne.

Potpredsjednica Dalić u petak je poručila da Ante Ramljak ima njezino povjerenje sve dok vodi proces na način sukladan zakonu, sve dok ima podršku vjerovničkog vijeća i sve dok vjerovnici surađuju s njim i podržavaju njegov rad.

Na pitanje o prihvatljivosti LNG terminala kod Omišlja, Petrov je ustvrdio da se uočene određene negativnosti trebaju ispraviti, kako građani na tom području ne bi imali nikakav rizik i probleme. 

Saborska zastupnica Mosta iz Rijeke Ines Strenja Linić kazala je da je Hrvatskoj potreban energetska neovisno, ali da je predložen projekt plutajućeg terminala neprihvatljiv. Izmijenjen je prvotni projekt terminala, a to se ne može činiti mimo volje građana, poručila je. 

Vodstvo Mosta, stručni suradnici, članovi i simpatizeri okupili su se u Opatiji na programskoj konvenciji pod nazivom Pokret ostanka, na kojoj se predstavljaju inicijative i prijedlozi zakonskih izmjena koje je Most predložio i koje će predlagati u idućem razdoblju.

Petrov je u izjavi za novinare rekao da se na ovim skupovima obraćaju svim građanima sa željom da pokažu da se Hrvatsku može urediti kao učinkovitu, pravednu, transparentnu državu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!