12:45 / 30.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Petrov: Građani su potpisima za referendum političke elite istjerali na čistinu

-

-

Foto: - / -

Političke elite već godinama odbijaju osluhnuti želje građana za izmjenom izbornog sustava. Sada su ih građani istjerali na čistinu, istaknuo je.
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u Saboru je komentirao informaciju po kojoj je inicijativa "Narod odlučuje" prikupila dovoljan broj potpisa građana za raspisivanje referenduma o izbornom sustavu, ocijenivši da su "sada građani političke elite istjerali na čistinu".

Očigledno je da je referendumska inicijativa za promjenu izbornih pravila dobila široku potporu građana. Ovo je ujedno i snažna poruka koju su građani poslali vladajućim političkim oligarhijama, ocijenio je Petrov.

Građani se ne slažu s politikom 'čuvanja leđa' koja je nedavno i službeno inaugurirana kod vladajuće partije. Političke elite već godinama odbijaju osluhnuti želje građana za izmjenom izbornog sustava. Sada su ih građani istjerali na čistinu, istaknuo je.

Podsjećam da je Most u zakonodavni postupak uputio prijedlog zakona o tri preferencijalna glasa kojega vladajući već više od godinu dana ignoriraju i ne žele o njemu niti raspravljati. Sada će o tome odlučiti građani, poručio je čelnik Mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!