13:50 / 27.03.2019.

Autor: HRT

Petrov je nositelj Mostove liste za izbore za EP

-

-

Foto: - / -

Predstavnici Mosta najavili su kako očekuju da će se izboriti za dva mjesta u Europskom parlamentu.
Most nezavisnih lista predstavio je kandidacijsku listu za izbore članova u Europski parlament. Nositelj liste je predsjednik stranke Božo Petrov, a potom slijede Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukry, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić i Miro Bulj.

- Most će uvijek i svugdje štititi interese hrvatskog čovjeka u kojeg se drugi kunu, a bitan im je samo na dan izbora. Most neće zaboraviti svoje gradove i sela u dalekoj Europi, niti će biti omamljen slatkim riječima eurobirokrata. Navikli smo na jednoga u Hrvatskom saboru i obećavam da ćemo jednako ustrajno hrvatske interese braniti i u Europskom parlamentu, baš kao i u hrvatskom, rekao je Grmoja.

Kandidatkinje i kandidate videom su predstavili njihovi prijatelji, obitelji i suradnici, a potom su oni istaknuli teme za koje će se posebno zalagati posebno zalagati u Europskom parlamentu.

- Ako želite Hrvatsku u kojoj mladi mogu naći posao, u kojoj radnici imaju pristojne plaće, Hrvatsku u kojoj poduzetnici imaju nade za raditi, Hrvatsku u kojoj umirovljenici ne trebaju kopati po kontejnerima, Hrvatsku u kojoj smijete reći što mislite a da zato ne budete kažnjeni, Hrvatsku u kojoj se i vas pita za mišljenje, onda ćete izaći na izbore, izjavio je Petrov. 

Most je prošloga tjedna predložio 888 amandmana na konačan tekst zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma. Zastupnici MOST-a "branili" su svaki amandman za što im je, uz samo jednu dužu stanku, trebalo 33 sata. To je bilo rekordno trajanje rasprave o nekoj točki dnevnog reda u povijesti Sabora. Mostovi zastupnici uoči glasovanja napustili su sabornicu i nisu sudjelovali u glasovanju.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović jučer je raspisala izbore za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu. Tako su od ponoći počeli teći izborni rokovi. Državno izborno povjerenstvo (DIP) na svojoj je mrežnoj stranici objavilo obvezatne upute i obrasce za kandidaturu, kandidacijske liste zaprimat će od danas do 9. travnja u ponoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!