19:28 / 05.07.2020.

Autor: D.M./HRT

Petrov: Mi dolazimo, ovo je tek početak

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mislim da smo se dokazali u ovim godnama rada - Mi dolazimo, zaključio je Petrov.
Prema privremenim nepotpunim rezultatima parlamentarnih izbora Most osvaja 8 mandata u Saboru. Okupljenima se obratio predsjednik Mosta Božo Petrov.

- Izborna noć uz HRT

- Hvala svima koji su nam dali glas. Možda je nekima rezultat iznenađenje, jer znam da se iskren i čestiti pristup za ljude - uvijek vrati. Zapamatite, čista priča se ne može ugasiti, ne daju ljudi, ni dragi Bog. Čestitam ljudima koji su se pridružili Mostu, jer su znali da Hrvatska zaslužuje bolje. Posebno sam zahvalan mladim ljudima jer su prepoznali priču kojoj drugi nisu davali šanse. Oni su trebali biti signalna raketa svima u Hrvatskoj. Mi dolazimo i ovo je tek početak, poručio je predsjednik Mosta Božo Petrov.Petrov: Mi dolazimo

Obećao je biračima da ih neće iznevjeriti te da će nastaviti borbu za zemlju u kojoj pravosuđe neće biti pristrano, u kojoj se može živjeti od svoga rada i za pravedniji izborni sustav. Mislim da smo se dokazali u ovim godnama rada - Mi dolazimo, zaključio je Petrov.

Međutim, nadaju se i boljem rezultatu, kaže ekonomski strateg Mosta Zvonimir Troskot. "Nalazimo se na sredini prvog poluvremena", kazao je Troskot koji je na pragu ulaska u Sabor s liste 7. izborne jedinice. Ako uđe u Sabor bavit će se nacionalnom sigurnošću, migrantima i ekologijom. U ovom trenutku više ne bi govorili o pobačaju, jer rasprava nije bila na razini, a naš stav o tome je jasan, naglasio je. Raspudić: Nas vlast ne zanima, nego vrijednosti

- Hrvatska se definitivno probudila. Ovo je jedna nova mlada politička Hrvatska. Most je u igri. Ovo je jako dobar rezultat, prva je reakcija Nine Raspudića. Posebno je zadovoljan jer im se u 2. izbornoj jedinici, kojoj je nositelj, smiješi i drugi mandat.  Na pitanje s kim misle Mostovci koalirati, budući da su govorili kako neće ni s HDZ-om ni s SDP-om Raspudić je odgovorio: "Imamo svo vrijeme ovog svijeta. Ono što sigurno nećemo napraviti je da nećemo kompromitirati vrijednosti koje smo iznijeli. Nas vlast kao takva ne zanima".- Most je znao da radi dobar posao. Jedina smo politička opcija koja je na izbore izašla samostalno i ostvarila odličan rezultat. Pokušali smo s HDZ-om mijenjati Hrvatsku, to ne ide, a sigurno ćemo u Hrvatskom saboru tražiti iniciranje ukradenog referenduma o izbornom zakonu. Mi smo podržavali zakone SDP-a i HDZ-a, mi nismo isključivi, mi smo otvoreni, konstruktivni ljudi i tako idemo i dalje, izjavio je Nikola Grmoja.

Bulj ulazi u Sabor i nastavlja po starom

Miro Bulj, nositelj liste u 9. izbornoj jedinici koji po prvim rezultatima ponovno ulazi u Sabor, kazao je da će se nastaviti boriti za interese građana Dalmatinske zagore, samostalno predlagati zakone za zaštitu poljoprivrednog zemljišta, isključivog gospodarskog pojasa, za seljake, radnike i mlade. Ako im HDZ ponudi neko ministarstvo Bulj kaže da to ne bi prihvatili jer neće trgovati već će biti korektiv vlasti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!