16:18 / 01.10.2018.

Autor: M.M./HRT

Petrov: Očekujem da građani naprave inicijativu

-

-

Foto: - / -

Gost "Oporbenog zareza" Hrvatskog radija bio je Božo Petrov. Govorio je, među ostalim, o aferi SMS, te poreznoj i mirovinskoj reformi.
Gost "Oporbenog zareza" Hrvatskog radija bio je Božo Petrov. Čelnik MOST-a nezavisnih lista govorio je o aferi SMS, o postupku koji protiv njega i premijera zbog Agrokora pokreće Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, novom oporbenom udaru na Vladu pokušajem rušenja ministra zdravstva, poreznoj i mirovinskoj reformi, budućnosti Uljanika i brodogradnje, kao i ostalim aktualnim temama i događajima.

Petrov je rekao da je SMS afera jedna u nizu afera HDZ-a, te da je tragično da dok se oni zabavljaju sami sa sobom da je država na autopilotu. Trebalo bi osluhnuti ljude i znali bi da ljude to ne interesira. Ljude zanima jel imaju mogućnost poštenog suđenja, hoće li njihovi sudski sporovi trajati 12 godina i završiti u zastari ili će se riješiti odmah, liste čekanja u bolnicama, hoće li imati mogućnost se zaposliti ili će morati koristiti veze, rekao je te ih zamolio da se pokušaju razriješiti među sobom i uhvate se posla koji su obećali građanima.

Na pitanje kako je cijeli sustav na kušnji te da se zloupotrebljava cijeli sustav i institucije za neke osobne i političke obračune čelnik Mosta rekao je da oni imaju mogućnost to razriješiti, ali da im nije u interesu.
Postoji parlamentarni alat za to. Parlament ima mogućnost nadzora i kreiranja nadzora i nad MUP-om, policijom, čak i nad DORH-om, ali to neće napraviti. Nije im u interesu. Imali su mogućnost kad je bilo istražno povjerenstvo o Agrokoru. Oni su tada isti vladajući kontrolni mehanizam u parlamentu pretvorili u to da je sluga njima. U trenutku kada se preko istražnog povjerenstva u Agrokoru trebalo vidjeti sve, kako je Agrokor nastajao, tko mu je pomogao, kako je to funkcioniralo, oni su to sasjekli. Čim su prve informacije počele izlaziti, čim je Rohatinski spomenuo kako su birali kandidate za premijere, kako je gospodarstvo bilo upleteno u politiku, politika u gospodarstvo, u roku od tjedan dana sve su završili.

Petrov je naglasio kako očekuje od građana da naprave inicijativu, a jedini pravi način su izbori. Valjda nakon 20 i nešto godina vide da ovo nema smisla.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!