13:58 / 27.03.2018.

Autor: I.B./Hina

Petrov: U izradu novog zakona o pobačaju trebaju biti uključeni apsolutno svi

-

-

Foto: - / -

Čelnik Mosta smatra da ne treba stvarati podjele, već donijeti najkvalitetniji mogući prijedlog zakona na korist svih hrvatskih građana.
Čelnik Mosta Božo Petrov poručio je da u izradu novog zakona o pobačaju trebaju biti uključeni apsolutno svi jer ne treba stvarati podjele, već donijeti najkvalitetniji mogući prijedlog zakona na korist svih hrvatskih građana.

Petrov je to rekao u Saboru komentirajući najavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da će u izradu novog zakona o pobačaju biti uključena i Katolička crkva, što je naknadno opovrgnuo.

"Prema mojem mišljenju, svaka strana koja ima praktično iskustvo i doticaj s pobačajem treba biti uključena", rekao je Petrov. Na potpitanje je li Crkva "praktična strana", čelnik Mosta je uzvratio "i s praktičnim iskustvom i s doticajem o pobačaju".
Petrov je komentirao i medijske napise da premijerov šurjak Ivan Maslać postaje drugi čovjek Zračne luke Dubrovnik.

"Što se tiče kompetencija, zanimljivo je da za šefa direktora, zamjenika direktora ne treba natječaj, a da se za sve druge ispod funkcije provode natječaji. Mene samo zanima hoće li se transparentno objaviti koje su sve kompetencije bile i drugih prijavljenih, pa da javnost može znati da je upravo taj gospodin bio najkompetentniji za tu funkciju", rekao je Petrov.

Upitan o najavi protjerivanja ruskog diplomata iz Hrvatske Petrov je ustvrdio kako je zanimljivo što Vlada "prvo da top u ruke u vidu milijardu eura u Agrokoru Rusima, a nakon toga se ko fol igra rata s praćkom i kamenčićima protjerujući diplomate".

Upitan o pozivu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Petrov je kazao kako "vjeruje da je gospodinu Plenkoviću iz nekih drugih centara moći, poput Bruxellesa, rečeno što treba napraviti".

"Smatram kako je vrijeme da se Hrvatska vodi suvereno, a odluke koje se donose budu u korist svih građana Hrvatske, a ne za nečije osobne interese ili karijeru", rekao je Petrov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!