12:38 / 22.10.2018.

Autor: HRT

Petrov: Vlada stagnira, a ne čujemo ni predsjednicu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je da će Most odrediti svog kandidata na izborima za predsjednika države kada bude vrijeme.
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je da će Most odrediti svog kandidata na izborima za predsjednika države kada bude vrijeme. Za aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović ocijenio je da se ne čuje u zadnja tri mjeseca, iako bi upravo ona trebala biti kontrolni mehanizam Vlade koja stagnira i ne igra u korist Hrvatske.

Most će odrediti kandidata na izborima za predsjednika države kada bude vrijeme. Rekao sam u više navrata, meni je skroz svejedno. Onako kako bude Most odredio, tako će biti, rekao je Petrov novinarima na međunarodnom energetskom forumu "Energetska sigurnost u Hrvatskoj i šire".

Nije želio spekulirati ima li šanse da kandidiraju upravo njega, poručivši kako mu je važnije to o čemu se razgovaralo na energetskom forumu. Danas se može konstatirati da, nažalost, predsjednik Vlade ne igra u korist Hrvatske. Mogu samo pitati u čiju korist on igra budući da se pitanje Ine nije riješilo, niti se potpisao ugovor za financijskog savjetnika niti nakon godinu i pol dana. Ostavili smo im i model kako može riješiti pitanje Ine i 100 milijuna eura, koje su naši ljudi dobili za LNG terminal, kazao je Petrov.

Rad predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović komentirao je ocjenom kako je pitanje je li iskoristila mogućnosti i ovlasti koje ima. U jednom trenutku je dobro krenula i počela je tražiti od Vlade rezultate, no odjednom je sve to stalo. Ne razumijem zašto. Mislim da bi upravo ona trebala biti ta poluga koja bi trebala biti kontrolni mehanizam Vlade, a nažalost ne čuje se zadnja tri mjeseca, kaže Petrov. Šteta što taj kontrolni mehanizam nije aktivan jer se vidjelo da u trenutku kada je predsjednica počela prigovarati na rad Vlade, odjednom su se uzburkali duhovi i nešto se počelo događati. Nažalost, Vlada stagnira, a ne čujemo ni predsjednicu, kazao je čelnik Mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!