Petrova gora: 81. obljetnica proboja partizana i stanovnika

13.05.2023.

19:12

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Petrova gora

Petrova gora

Foto: Dnevnik / HRT

Na Petrovoj gori obilježena je 81. obljetnica proboja 700 partizana i gotovo 10.000 stanovnika toga kraja, mahom Srba s Korduna, iz ustaškog okruženja. Tom su prilikom upućene i kritike vladajućima zbog zanemarivanja hrvatske antifašističke povijesti i uloge Srba u njoj, kao i uništavanja partizanskih spomenika. 

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac prozvao je zastupnike s desnog spektra političke scene zbog kojih, kako kaže, još dugo neće sjesti u saborsku klupu.

- Oni koji optužuju srpski narod da podriva današnju Hrvatsku, oni koji optužuju narod koji je pod prijetnjom nestanka koji ima toliko briga o vlastitom opstanku ti besprizorni ljudi taj narod i takav narod nazivaju neprijateljem Hrvatske države. Oni znaju da to nije istina, rekao je Pupovac.

- Moramo reći istinu, ako govorimo istinu onda je antifašizam, iako je upisan, o čemu sam i rekao u svom govoru, da se do antifašizma se drži najmanje. Čini mi se da je on u jednom zapećku, a dobro napisan u Ustavu, istaknuo je Rade Kosanović, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca Karlovačke županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!