16:35 / 18.03.2019.

Autor: HRT

Peveci će se žaliti Europskom sudu za ljudska prava

-

-

Foto: - / -

Na roditeljskom imanju u Srednjim Mostima pokraj Bjelovara supružnici tvrde kako nisu krivi te da nisu imali pravično suđenje.
Nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj je bračni par Pevec proglašen krivim za zlouporabe u gospodarskom poslovanju i osuđen na zatvorske kazne - Peveci su se obratili javnosti.

Na roditeljskom imanju u Srednjim Mostima pokraj Bjelovara supružnici tvrde kako nisu krivi te da nisu imali pravično suđenje dodavši da će se žaliti Europskome sudu za ljudska prava. Zdravko Pevec rekao je da nema 4 milijuna kuna koje prema presudi mora platiti svojoj bivšoj tvrtki.

- Ja samo znam da nikoga nisam oštetio. Nikome nisam ništa ukrao. Ako me može spasiti to da trebam dati firmi onda kažem, molim građane i narod - nek svaki mi posudi po jednu kunu da imam da im i to dadem, poručio je Zdravko Pevec, bivši vlasnik tvrtke "Pevec".

- Sve svoje što smo imali, ne samo mi nego i naši roditelji - sve smo ulagali u firmu i ostavili u firmi. Ako je sud dokazao da je tolika dobit bila ja sam tada rekla: Pa zar bi ja kunu nečega uzela što meni ne pripada, ako sam tolike milijune ostavila, kazala je njegova supruga Višnja, suvlasnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!