16:02 / 15.06.2018.

Autor: M.M./Hina

PGS i Unija Kvarnera traže ukidanje naplate prolaska Krčkim mostom

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najavili su da će podnijeti ustavnu tužbu, ističući da su stanovnici ovog kraja diskriminirani u odnosu na stanovništvo drugih dijelova Hrvatske.
Čelnici političkih stranaka Primorsko-goranski savez i Unija Kvarnera na Krčkom mostu zatražili su ukidanje naplate mostarine.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić, ujedno i gradonačelnik Grada Krka, te član Senata Unije Kvarnera i zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić najavili su da će, ne prestane li se naplaćivati mostarina, osim ustavne tužbe podnijeti i tužbu nadležnim institucijama EU.

Boras Mandić je naglasio da se naplaćuje samo prelazak Krčkim mostom, od pet premoštenih otoka.
Nigdje drugdje u Hrvatskoj se ne naplaćuje prolazak mostovima ni tunelima u ovom kraju, poručio je i dodao kako se time postavlja u neravnopravan položaj ne samo one koji prelaze preko mosta, nego i gospodarstvo jer je mostarina uračunata u cijenu svih proizvoda koji stižu na Krk, Cres i Lošinj.

Vasilić je ustvrdio kako je nepotrebno povećanje cijena prelaska mosta tijekom sezone, jer se godišnje uprihoduje od mostarine oko 90 milijuna kuna, a troškovi održavanja i drugi rashodi ne prelaze 20 milijuna kuna. Naglasio je i kako je gradnja ovog mosta već odavno otplaćena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!