15:00 / 31.03.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

PGŽ u KBC Rijeka od 2015. uložila više od 10 milijuna kuna

-

-

Foto: - / PIXSELL

Primorsko-goranska županija od 2015. uložila je u riječki Klinički bolnički centar više od 10 milijuna kuna, rekao je u KBC-u župan Zlatko Komadina te istaknuo da ulaganja u zdravstvo nije nikad dovoljno. 

Komadina je naveo da posljednje izdvajanje PGŽ-a za potrebe KBC-a Rijeka iznosi 750 tisuća kuna, a time se financira modernizacija električnih dizala u zgradama na lokalitetima Rijeka i Sušak, sanacija Klinike za radioterapiju i onkologiju te zamjena dizala u zgradi Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku i Zavoda za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu na Sušaku.

- Voljeli bismo da smo mogli uložiti više, ali smo morali financijski pomoći županijske zdravstvene ustanove u pokriću gubitka u poslovanju izazvanih pandemijom, rekao je Komadina.

Među većim investicijama Županije u proteklih pet godina u KBC su uređenje zapuštene zgrade Klinike za radioterapiju i onkologiju 2015. godine vrijednosti 3,5 milijuna kuna, nabava endoskopskog ultrazvučnog uređaja vrijednog 950 tisuća kuna, nastavak uređenja Klinike za radioterapiju i onkologiju, građevinski radovi u Dječjoj bolnici Kantrida i uređenje soba Zavoda za kardiovaskularne bolesti zajedničke vrijednosti 1,3 milijuna kuna i sufinanciranje građevinskih radova u glavnoj zgradi s 2,5 milijuna kuna.


Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić naveo je da se županija odazivala na molbe KBC-a za pomoć niza proteklih godina i pomogla da se riješe neke od kritičnih točaka bolnice.

Predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju Ingrid Belac-Lovasić izdvojila je pomoć županije za uređenje zgrade te klinike 2015. godine.

- Od 60-tih godina prošlog stoljeća, kad je u zgradu smještena klinika, do 2015. se nije ulagalo u njeno uređenje i obnovu, dijelom i zbog zahtjevnosti tih poslova jer je riječ o zaštićenom spomeniku kulture. Nakon uređenja novcima županije je boravak u klinici mnogo humaniji za pacijente, rekla je Belac-Lovasić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!