Piletić: Cilj nam je kroz jačanje marginaliziranih skupina izvući ih iz socijalne isključenosti

07.07.2022.

11:54

Autor: T.V./HRT

U Zagrebu su podijeljeni certifikati prvoj generaciji socijalnih mentora

U Zagrebu su podijeljeni certifikati prvoj generaciji socijalnih mentora

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu su podijeljeni certifikati prvoj generaciji socijalnih mentora. Za pružanje te usluge prekvalificirano je i educirano 245 socijalnih radnika. Certifikate su dodijelili ministar Marin Piletić i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, a mentori počinju raditi s prvim danom iduće godine.


- Cilj nam je kroz jačanje marginaliziranih skupina izvući ih iz socijalne isključenosti u socijalnu uključenost, prvenstveno na tržište rada. Cilj nam je Planom oporavka i otpornosti obuhvatiti više od 30 tisuća korisnika minimalne nakanade, osoba s invaliditetom, mladih, osoba koje su odslužile zatvorsku kaznu i mladih koji izlaze iz alternativnih skupina, rekao je ministar Piletić.

- Uzbuđeni smo i nadamo se da će to zaživjeti i da će donijeti neke konkretne promjene u našem sustavu i našim korisnicima, poručila je Mirna Bušić Kulji, socijalni mentor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!