Piletić: Korisnicima socijalnih naknada neće biti oduzeta imovina

28.02.2023.

20:01

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Korisnicima socijalnih naknada neće biti oduzeta imovina

Korisnicima socijalnih naknada neće biti oduzeta imovina

Foto: HTV / HRT

Korisnicima socijalnih naknada neće biti oduzeta imovina iako država stavlja zabilježbu na njihove nekretnine kao jamstvo da se u slučaju nasljeđivanja ili prodaje nekretnine vrati sva pomoć koju su korisnici socijalne pomoći dobivali od države - objasnio je ministar Marin Piletić na predstavljanju Europskog socijalnog fonda. 

Najavio je i izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi koji će jasnije definirati problem zbog kojeg je oko 530 najsiromašnijih građana odustalo od socijalne naknade.

- Prvenstveno kako bismo sve uskladili s donošenjem dvaju novih zakona o osobnoj asistenciji gdje želimo povećati broj korisnika te usluge i inkluzivnom dodatku gdje će čitav niz socijalnih prava biti objedinjen u jednom kako bismosmanjili administraciju i povećali kumulativ svih tih naknada na koje korisnici imaju pravo, rekao je Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!