Piletić: Novi Centar za socijalnu skrb u Karlovcu vrijedan 11,3 milijuna kuna

09.11.2022.

14:08

Autor: HRT

Ministar Piletić obišao gradilište novog Centra za socijalnu skrb u Karlovcu

Ministar Piletić obišao gradilište novog Centra za socijalnu skrb u Karlovcu

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Ministar rada, mirovinskog sustava i obitelji Marin Piletić u Karlovcu je obišao radove prenamjene zgrade nekadašnje vojne ambulante u Centar za socijalnu skrb, za što je Vlada RH izdvojila 11,3 milijuna kuna, a što bi trebao biti ostvareno u drugoj polovici 2023.

Radove izvodi tvrtka Matičević iz Velike Gorice po projektu Projektnog biroa Vinski, a nadzor provodi tvrtka Helion Group iz Osijeka.

- Vrijednost investicije je 11,3 milijuna kuna, što financira Vlada. Odluka da se realizira je donesena na sjednici Vlade u Karlovcu 2018., rekao je ministar Piletić, zahvalivši na inicijativi tadašnjoj ministrici Nadi Murganić.

Podsjetio je da reforma predviđa objedinjavanje 82 centra za socijalnu skrb u jedinstveni Zavod za socijalni rad na razini Hrvatske, dok će kao pravne osobe posebno postojati obiteljski centri. Onaj karlovački će djelovati na mjestu gdje sada djeluje Centar za socijalnu skrb.

- Želimo pružiti bolje uvjete rada i pružanja socijalnih usluga, istaknuo je ministar Piletić.

U novoj zgradi Centar za socijalnu skrb u Karlovcu će djelovati socijalni mentori, a njihova usluga bit će dostupna od početka 2023. Za taj su posao na području koje pokriva karlovački Centar osposobljene četiri osobe. Prije obilaska radova ministar se susreo s karlovačkom županicom Martinom Furdek Hajdin.

Ocijenjeno je da je sustav socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji kvalitetan, a s obzirom na demografsko stanje i demografske trendove naglašene su potrebe ulaganja u zdravstvene i smještajne kapacitete i usluge za one treće životne dobi.

Županica Furdek Hajdin je rekla da najavljeni natječaji u sklopu Mehanizma za otpornost i oporavak, pružaju priliku za ta ulaganja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!