Piletić: Sigurnosni sustav u centrima za socijalnu skrb funkcionira

20.12.2022.

15:28

Autor: Hina/HRT

Marin Piletić

Marin Piletić

Foto: HTV / HRT

Ministar socijalne politike Marin Piletić osudio je u utorak napad u Centru za socijalnu skrb Ivanec istaknuvši kako u njemu nitko nije stradao te se pokazalo da sigurnosni sustav u centrima za socijalnu skrb funkcionira.

- Cilj je stručnih radnika u centrima osigurati sigurnost svih, ponajprije djece. Obzirom da se radilo o o žurnoj mjeri izdvajanja došlo je do incidenta koji najoštrije osuđujemo, izjavio je Piletić u Pitomači, gdje je sudjelovao na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Četrdesetogodišnji muškarac u utorak je u prostore Centra za socijalnu skrb u Ivancu bacio zapaljivu staklenu bocu i pobjegao s mjesta događaja, no policija ga je ubrzo uhitila.

Pritom nisu probijene sigurnosne barijere u centru te sustav sigurnosti funkcionira, poručio je Piletić podsjetivši da u svim centrima za socijalnu skrb postoji pojačan sustav sigurnosti od 2019. godine.

Nasilni događaj osudila je Hrvatska komora socijalnih radnika koja očekuje reakciju nadležnih tijela.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!