11:26 / 03.10.2018.

Autor: M.M./Hina

'Pitanje plaća nije stvar novca nego i - zakona'

-

-

Foto: - / -

Ministar financija rekao je da je poznat stav Ministarstva financija vezan uz novu isplatu plaća radnicima Uljanika, dodavši da to nije stvar novca, nego toga je li nešto moguće i zakonito.
Ministar financija Zdravko Marić rekao je da je poznat stav Ministarstva financija vezan uz novu isplatu plaća radnicima Uljanika, dodavši da to nije stvar novca, nego toga je li nešto moguće i zakonito.  

Na pitanje novinara uoči užeg kabineta Vlade hoće li država osigurati plaću radnicima Uljanika za rujan, Marić je kazao da na tu temu nema ništa novo za dodati u odnosu na ono što je jučer rekao ministar gospodarstva Darko Horvat.

Isto tako na konstataciju novinara da novca nema odgovorio je: "Nije stvar novca, nego je stvar je li nešto moguće i zakonito i je li u skladu s nekim pravilima i procedurama. To smo rekli već nekoliko puta.  Isto tako, danas govorimo o rujanskoj plaći, što će se promijeniti do listopadske plaće?", zapitao je Marić.

Radnicima Uljanika, nakon više od tjedan dana prosvjeda potkraj kolovoza, bile su isplaćene plaće za srpanj i kolovoz.

Ministar Horvat ranije je kazao da će u 13 sati održati sastanak sa sindikalnim predstavnicima iz Pule o situaciji u Uljaniku.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!