13:13 / 15.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Pitka voda u Zagorju do kraja dana

Foto: ilustracija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posljednje analize vode u Hrvatskom zagorju pokazale su da su parametri u zakonskim okvirima i da je na pojedinim mjestima jedini problem ostao miris vode.
Posljednje analize vode u Hrvatskom zagorju pokazale su da su parametri u zakonskim okvirima i da je na pojedinim mjestima jedini problem ostao miris vode, izjavio je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić te najavio da bi do kraja dana voda trebala biti pitka na području cijelog sustava.

- Posljednji rezultati su dobri i parametri su u skladu sa zakonskim okvirima. Na nekim je mjestima kao jedini problem ostao miris i mi sad, prema pozivima građana, otklanjamo taj problem na način da ispiremo cjevovode, rekao je Mihovilić. Očekujemo da ćemo moći postaviti cijeli sustav tijekom dana, a na nekim obroncima možda tijekom vikenda", rekao je Mihovilić.

Pozvao je građane da Zagorskom vodovodu i dalje dojavljuju na kojim se mjestima još osjeća miris, tako da se može odmah intervenirati. Dodao je da je u petak kontaminirano mnogo manje područje nego dan prije, kao i da očekuju da će se tijekom dana uspjeti osigurati pitka voda za gotovo sve građane na tom području.Zagorski vodovod je u srijedu obavijestio korisnike s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina i Sveti Križ Začretje te gradova Zabok i Zlatar da su poslijepodne zaprimljene prijave o neugodnom mirisu vode za ljudsku potrošnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!