08:09 / 25.12.2020.

Autor: Dajana Šošić/I.B./IMS/HRT

Pjesma i darovi za bolesnu djecu i medicinsko osoblje

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posebnu pjesmu i darove donijeli su medicinskom osoblju Kliničke bolnice Dubrava.
Na božićno jutro dvadesetak umjetnika, pjevača, glumaca, dizajnera, novinara i voditelja samoinicijativno je, u kostimima, došlo pod prozore bolesne djece u zagrebačkim bolnicama.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Na taj način žele pružiti snagu i ljubav djeci, ali i medicinskom osoblju koje se već mjesecima bori s koronavirusom. Osim pjesme, djeci i osoblju donirali su i kilograme i kilograme kolača i sitnih darova.

Umjetnici su obišli Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", a u podne su bili ispred COVID bolnice u Dubravi.

Posebnu pjesmu i darove donijeli su medicinskom osoblju Kliničke bolnice Dubrava.- Dovoljno je vidjeti ljude koji nam mašu iz svojih soba, sa svojih balkona, iz bolnica. Da smo im makar ovaj dan uljepšali i nasmijali ih, rekao je umjetnik Mario Kovač.- Svima jedno veliko hvala. Neka vam svjetlo Božića blagoslovi ruke, poručili su umjetnici.

- Prekrasno je imati priliku uljepšati dan ljudima kojima je malo teže, koji nisu u svojim kućama. Ima nas puno koji smo sretni, a možda nismo toga svjesni, naglasila je lovkinja u kvizu "Potjera" Morana Zibar.- Stvarno mnogo znači i nama kao osoblju i pacijentima. Jako su nas razveselili i dirnuli. Hvala svima!, poručila je medicinska sestra Matea Zajec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!