11:51 / 04.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Plaća u Hrvatskoj - evo što kažu premijer i predsjednica

-

-

Foto: - / -

Novinari su predsjednicu pitali zašto je bila tako 'oštra' prema Vladi, a na isto pitanje odgovorio je i premijer Andrej Plenković.
Trebamo Hrvatsku po mjeri svoga naroda, poručila je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitaović na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo - dvije godine poslije". U svome obraćanju ocijenila je da Hrvatska danas dobro stoji na međunarodnom planu, ali ne i onoliko koliko bismo htjeli na unutarnjem. "Može li itko živjeti s minimalnih 3000 kuna? upitala je predsjednica te kazala kako bi prosječna neto plaća trebala biti oko 7500 kuna.

Novinari su predsjednicu pitali zašto je bila tako 'oštra' prema Vladi, a na isto pitanje odgovorio je i premijer Andrej Plenković.

- Oštri? Mislite? Pa mislim da sam bila vrlo pozitivna, jer moramo podizati raspoloženje u našem narodu. Možda je oštica kritike bila usmjerena prema svima nama, počevši od mene osobno pa lagano i do vas medija. Moramo se odmaknutii od ideoloških pitanja i početi razgovarati o stvarnim životnim pitanjima. Istaknula sam i pozitivne pomake napravljene u zadnje dvije godine, ali to građani moraju osjetiti na svojoj koži. Rekla sam i da vjerujem u ovaj narod i našu Hrvatsku, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.- Ne bih rekao da građani ne osjećaju promjene na svom novčaniku. Hoćete da čitam svoj govor opet. Ne može Vlada dekretom odrediti da minimalna plaća bude 1000 eura. Onda će poslodavci početi davati otkaze ili prestati poslovati. (...) Nakon dvije godine mislim da je ipak malo bolje, što vi mislite?, rekao je premijer Andrej Plenković.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!