Plan razvoja Međimurske županije i Grada Čakovca

01.03.2023.

13:42

Autor: HRT/E.P.C.

Međimurski župan Matija Posavec

Međimurski župan Matija Posavec

Foto: HTV / HRT

Međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini predstavili su plan razvoja Međimurske županije i Grada Čakovca do 2027. U tom razdoblju realizirat će se nekoliko desetaka velikih projekata vrijednih više milijuna eura, a bit će vezani za uređenje Međimurja i njegova najvećeg grada kako bi život na tom području stanovnicima bio što ugodniji i lakši. Većina novca osigurat će se iz fondova Europske unije.


- Nastojat ćemo voditi računa stvarno o svakom segmentu društva, ulažući u obrazovanje, u zdravstvenu zaštitu, komunalnu i prometnu infrastrukturu. Vodimo uz sve to računa i o parkovnoj arhitekturi, o sportsko rekreativnim sadržajima, jer smatramo da i to daje kvalitetu života, istaknuo je župan Matija Posavec prilkom predstavljanja plana razvoja Međimurske županije i grada Čakovca.  


- S obzirom na godine koje su iza nas i gradnju stambenih blokova, smatram da je priča o zelenoj infrastrukturi koja gradu Čakovcu nedostaje  dio koji se mora otvoriti u 2023. i 2024. godini, istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!