18:42 / 10.06.2018.

Autor: I.M./Hina

Planinar umro na Mosoru

Foto: HGSS

Foto: HGSS

Foto: - / -

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja izvijestili su da je od posljedica srčanog udara kod Planinarskog doma na Mosoru umro planinar.
Iz Hrvatske gorske službe spašavanja  izvijestili su da je od posljedica srčanog udara kod Planinarskog doma na Mosoru umro planinar. 

Pripadnicima HGSS-a jutros oko 8,30 sati planinari su s Mosora dojavili da se jedan muškarac tužio na simptome predinfarktong stanja.

Odmah su organizirane dvije spasilačke ekipe - jedna helikopterska i druga zemaljska, koje su se istovremeno uputile prema nesretnom planinaru koji se nalazi na Mosoru na 700 metara nadmorske visine.

Iako je helikopter sletio već pola sata nakon dojave, i usprkos reanimaciji i hitnom transportu u KBC Split, nesretnom planinaru nije bilo pomoći i umro je od srčanog udara. Ovo je u posljednjih nekoliko mjeseci drugi smrtni slučaj od posljedica srčanog udara na Mosoru, navode iz HGSS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!