Požar kod Novigrada pod kontrolom

07.07.2022.

20:43

Autor: T.D./HRT/Hina

Požar kod Novigrada

Požar kod Novigrada

Foto: HTV / HRT

Zahvaljujući velikom angažmanu i naporima vatrogasaca požar kod Novigrada, koji je buknuo u četvrtak oko 19 sati, stavljen je pod nadzor u 23 sata, no još uvijek nije u potpunosti lokaliziran, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca

U požaru je izgorjelo više od 45 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja.

Požar gasi 86 vatrogasaca iz Novigrada, Umaga, Poreča i Buzeta i pripadnika tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Gašenje otežava jak, na trenutke, olujni vjetar. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji.

- Požar će se gasiti čitavu noć. Puše jaka bura i teško je sada reći kada će biti u potpunosti lokaliziran. Angažiran je veliki broj vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Nitko nije stradao. Požar nije u blizini stambenih objekata, rekao je Kozlevac dodavši da su na terenu sve raspoložive snage.

Gašenje otežava bura koja često mijenja smjer. Zbog toga su i zatvorene županijske ceste od Novigrada do Antenala i od Poreča do Antenala. Požar još nije lokaliziran i pred vatrogascima je teška noć, kazala je za HTV-ov Dnevnik 3 novinarka Senka Mošnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!