08:25 / 03.09.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/E.L.S./HRT

Plazibat: Ako na nasilje odgovaramo nasiljem, vrtjet ćemo se u krug

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

No nije dovoljna samo stigma javnosti, nije to jedini slučaj nasilja u Hrvatskoj pa će, valjda, sve to nešto i promijeniti - smatra Plazibat.
Snimka brutalnog premlaćivanja nemoćnog mladića iz Kaštela potresla je Hrvatsku i izazvala brojne reakcije.

Policija uhitila osobe koje su napale mladića u Kaštelima

Među prvima koji je stao u zaštitu napadnutoga poznati je hrvatski kickboksač Antonio Plazibat, jedan od najboljih boraca kickboxing organizacije Glory.

- Srce me zaboljelo kada sam vidio ovo nasilje, bez razmišljanja sam snimio video i prozvao te momke - izjavio je za emisiju Dobro jutro, Hrvatska kickboksač.

Svaki pravi borac bi bio miran i staložen, kaže Plazibat jer na treningu ima ispušni ventil, a pomogao bi svakome tko je u potrebi. Nasilje, napominje, nikako nije karakteristika pravog borca.

- Ako na nasilje odgovaramo nasiljem, vrtjet ćemo se u krug i ništa nećemo moći riješiti - poručuje Plazibat.

Napominje da je cijela nacija osudila nasilnike i da je to dobro, a da njima, nada se, sada nije lako. No nije dovoljna samo stigma javnosti, nije to jedini slučaj nasilja u Hrvatskoj pa će, valjda, sve to nešto i promijeniti.

Nakon što je Antonio Plazibat napisao da bi želio pomoći mladiću iz Kaštela, počela je i spontana humanitarna akcija. Otvoren je račun, ljudi su se počeli javljati, uplaćivati novac, donirati odjeću, hranu, organizira se i renoviranje kuće da bi ta obitelj u potrebi imala normalne uvijete za život.

- Pozornost koju je izazvao ovaj slučaj, donijet će, izgleda i nešto dobro - zaključio je Plazibat.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!