12:53 / 03.04.2021.

Autor: Hina/HRT

Plenković čestitao Uskrs, naglasio potrebu uzajamnog povjerenja

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru. Istaknuo je da ga dočekujemo u izazovnim okolnostima te je stoga potrebno uzajamno povjerenje, razumijevanje i poštovanje.

"I ove godine najveći kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i zahtjevnim okolnostima. Stoga nam je više nego ikad prije potrebno uzajamno povjerenje, razumijevanje i poštovanje. Ohrabreni nadom i vjerom, uvjeren sam da ćemo uspješno prevladati izazove s kojima smo suočeni. Neka nas radost Uskrsa potakne na obiteljsko zajedništvo, odgovornost i jedinstvo. Ovo vrijeme istinske dobrote i bliskosti ogleda se i u brizi za naše bližnje. Pokažimo solidarnost i spremnost za pomoć drugima, osobito onima koji su najugroženiji u našem društvu", stoji u Plenkovićevoj čestitki, poslanoj u subotu.

Čestitavši vjernicima blagdan Uskrsa, Plenković je zaželio da im bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću. "Sretan i blagoslovljen Uskrs!", poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!