13:30 / 05.10.2020.

Autor: B.A./HRT

Plenković: Čičak mora sve objasniti, do najsitnijeg detalja

-

-

Foto: - / -

Stranačka pripadnost, ime i prezime, dužnost - ne zanima to ni DORH, ni policiju, ni USKOK, a ni mene u konačnici, rekao je Plenković.
Nema nedodirljivih, rekao je danas premijer Andrej Plenković nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Našicama govoreći o borbi protiv korupcije.Plenković je, odgovarajući na novinarska pitanja o aferi "Janaf" i famoznom klubu Dragana Kovačevića, rekao da očekuje da se sve rasvijetli, kao i da DORH da određena objašnjenja s obzirom na niz upita u javnom prostoru.

➡️ Otvorene teme ilegalnog doma i curenja informacija

- Nema nedodirljivih. Stranačka pripadnost, ime i prezime, dužnost - ne zanima to ni DORH, ni policiju, ni USKOK, a ni mene u konačnici. Za svakog onog za kojeg postoji osnovana sumnja da se bavi određenim koruptivnim radnjama, taj mora odgovarati. To znači borba protiv korupcije i tako se i ponašamo. Ova cijela saga proteklih nekoliko tjedana pokazuje da to, izgleda, nisu svi razumjeli, s vremenom će razumjeti, poručio je Plenković.

Plenković je rekao i da novi HDZ-ov saborski zastupnik Mato Čičak, koji je ušao kao zamjena za Dražena Barišića, mora objasniti sve vezano uz navode o prenamjeni zemljišta.

- On mora sve to sam objasniti. Sve, do najsitnijeg detalja, rekao je Plenković.

Poručio je i da imaju vrlo stabilnu parlamentarnu većinu.

- Ja mislim da će biti stabilna većina, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!