Plenković: Činimo sve kako bismo osigurali ravnopravnost osoba sa sindromom Down

21.03.2022.

11:37

Autor: V.G./HRT/Hina

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak u povodu Svjetskog dana osoba sa sindromom Down da Vlada čini sve kako bi ostvarila ravnopravnost u društvu osoba s tim sindromom i osigurala im što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu te mogućnost obrazovanja i zapošljavanja.

- Naša obveza je na prvo mjesto staviti brigu o najranjivijim skupinama u društvu! Činimo sve kako bismo ostvarili ravnopravnost osoba s #DownSyndrome u društvu i osigurali im što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu te mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja, stoji u objavi premijera na Twitteru uz poveznicu #WorldDownSyndromeDay.

Svjetski dana osoba sa sindromom Down obilježava se 21. ožujka, a Ujedinjeni narodi službeno ga obilježavaju od 2012. godine.


Kao datum Svjetskog dana osoba sa sindromom Down odabran je 21. dan trećeg mjeseca u godini, kako bi se naglasila jedinstvenost triplikacije (trisomije) 21. kromosoma koja uzrokuje ovaj sindrom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!