12:32 / 26.08.2020.

Autor: B.A./Hina

Plenković dao čvrstu potporu HGI-ju na izborima u Crnoj Gori

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plenković je primio Adrijana Vuksanovića, zastupnika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative.
Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je u srijedu čvrstu potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi na izborima u Crnoj Gori 30. kolovoza, priopćeno je iz Vlade RH.

Plenković je u Zagrebu primio Adrijana Vuksanovića, zastupnika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative (HGI) u toj zemlji, te Iliju Janovića, zamjenika predsjednika HGI-ja i potpredsjednika općine Tivat.

Plenković je dao čvrstu potporu HGI-ju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 30. kolovoza, kaže se u priopćenju.

Naglašena je važnost Hrvatske građanske inicijative u zastupanju i promicanju interesa hrvatske zajednice u Crnoj Gori, na državnoj i lokalnoj razini.

Predstavnici HGI-ja upoznali su premijera Plenkovića s predizbornim aktivnostima i projektima vezanim uz potrebe hrvatske manjine u Crnoj Gori.

Istaknuta je i aktivna potpora Hrvatske europskim ambicijama Crne Gore i uspješnom nastavku pristupnih pregovora s Europskom unijom, dodaje se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!