19:23 / 07.04.2018.

Autor: S.M./D.P./HRT/Hina

Plenković: Funkcija političkog tajnika HDZ-a treba biti na tragu politike stranke

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U vezi s Istanbulskom konvencijom, oštru poruku premijer Plenković poslao je protivnicima ratifikacije u vlastitim redovima, ponajprije političkom tajniku Davoru Ivi Stieru.
HDZ-ova Zajednica poduzetnika i obrtnika izabrala je Domagoja Ivana Miloševića za novog predsjednika na izbornom saboru. Ondje su bili i vodeći ljudi Vlade i stranke. 

Premijer Andrej Plenković tom je prigodom izrazio uvjerenje da će se nagodba u Agrokoru postići u predviđenom roku. Što se tiče Istanbulske konvencije, oštru poruku poslao je protivnicima ratifikacije u vlastitim redovima, ponajprije političkom tajniku Davoru Ivi Stieru.

Iako opovrgava da je tražio njegovu ostavku ako ne podupre Istanbulsku konvenciju, premijer Plenković očekuje promjene u Stierovu ponašanju. On je ostao na toj funkciji i od njega se očekuje da radi posao političkog tajnika na tragu politike HDZ-a. Nitko od nas ne može na ovim funkcijama biti osobno i individualno, mora biti dio šireg tima.

Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković je rekao da bi Stier trebao pojasniti svoju izjavu i ako na nekoga misli neka bude eksplicitan te da to neće komentirati. Na novinarsku tvrdnju da ga je Stier optužio za ucjenu, Plenković je rekao kako je to nedopustivo i da to nije točno. Ako je mislio na bilo koga u stranci, mora se do kraja očitovati, a aluzije i orkestrirane komentare s određenih medijskih punktova odbacujem. To nije točno, to nije stil moje Vlade ni mene osobno ni HDZ-a kako ga ja vidim, nego obrnuto, poručio je.

Političari trebaju slijediti političku platformu na kojoj su izabrani, zadaća parlamentarne većine je da podupire Vladine prijedloge pogotovo one osjetljive. Nismo u različitim strankama, ali možemo imati različita mišljenja, rekao je Plenković.

Povlačimo poteze iza kojih svi možemo stati, a ne samo neki. To je bit ove rasprave i onaj tko iole razumije funkcioniranje političkih stranaka i donošenje odluka shvaća o čemu se radi, poručio je Plenković.

Dodao je da mu je žao što Stier iz nekih njemu poznatih razloga nije ostao na izuzetno važnoj dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova za koje je imao kvalifikacije.

Premijer Plenković izrazio je optimizam da će se podmirenje vjerovnika Agrokora nagodbom postići do 10. srpnja, do kada je produljen rok za taj postupak. Istaknuo je kako je Vlada odvažnim potezom u proteklih godinu dana spriječila gospodarske, financijske i za tržište rada izuzetno negativne posljedice, koje se, rekao je, zapravo nisu ni osjetile.

Novi predsjednik HDZ-ove zajednice poduzetnika i obrtnika poručio je da je borba za poduzetnike - borba za bolje društvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!