11:44 / 25.05.2020.

Autor: T.V./Dnevnik u podne/HRT Radio Zadar/HRT

Plenković gradonačelniku Zadra uručio ugovore vrijedne 160 mil. kn.

Foto: Božidar Kolega/HRT

Foto: Božidar Kolega/HRT

Foto: - / HRT

Premijer Andrej Plenković u pratnji ministara, u posjetu je Zadru gdje je sudjelovao na svečanosti uručivanja ugovora važnih za razvoj grada.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković gradonačelniku Zadra Branku Dukiću uručio je četiri ugovora za EU projekte vrijedne 160 milijuna kuna.

Riječ je o ugovoru za prvu fazu izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno, zatim ugovor za rekonstrukciju i proširenje na 4 trake  ulice Franje Tuđmana za autobusni javni prijevoz uz biciklističku stazu. Jedan od ugovora je i onaj za obnovu bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru te ugovor za projekt rekonstrukcije bivše Tehničke škole za potrebe Sveučilišta.

- Ukupno gledajući u mandatu ove Vlade kad je riječ o Europskim sredstvima za Zadarsku županiju od ukupnih 2,7 milijardi ugovorilo smo 2,6 milijardi, praktički sve u ovoj financijskoj omotnici tijekom ove Vlade. Instrument ITU je konkretno za grad Zadar pokazao jedan od najvećih stupnjeva učinkovitosti korištenja EU sredstava, rekao je premijer Andrej Plenković.

- Dok drugi dolaze jedom godišnje u Zadar i nude nam revolucionarne ideje za razvoj ovoga kraja mi danas ovim ugovorima osiguravamo budućnost rasta i razvoja. Bliže nam se izbori i uskoro će svako događanje smatrati se dijelom kampanje, ali razvoj i veliki projekti ne događaju se kampanjski. U ovo krizno vrijeme EU fondovi važni su čimbenici očuvanja gospodarskih aktivnosti i zato smo naše proračunska planiranja usmjerili prema provedbi ugovorenih EU projekata i izgradnji i ulaganju komunalne društvene infrastrukture, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić pri preuzimanju Ugovora kojima Zadar iz EU projekata dobija ukupno 160 milijuna kuna za radove na javnoj infrastrukturi.

Premijer je potom obišao Tržnicu Zadar, Gradske bedeme i Tehničku školu te sudjelovati na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije na Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!