Plenković: HDZ ostvario sve ciljeve koje je postavio

24.02.2023.

20:43

Autor: Hina/HRT

Andrej Plenković u Rijeci

Andrej Plenković u Rijeci

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH Andrej Plenković u petak je u Rijeci ocijenio da je ta politička stranka ostvarila sve glavne ciljeve koje si je postavila, održala političku stabilnost i zadržala visok rejting. 

Govoreći na svečanosti obilježavanja 33. godišnjice osnutka HDZ-a u Rijeci Andrej Plenković je naglasio da je to rezultat prije svega političke stabilnosti koja se održava proteklih sedam godina, unatoč svim napadima. 


- Da nismo imali političku stabilnost, ne bi se mogli ostvariti projekti LNG terminala, druge cijevi tunela Učka, bolnice za majku i dijete KBC-a Rijeka, niti ceste D-403, kao i najvećih ulaganja u Gorski kotar i renesanse izgradnje luka i lučica na Jadranu, rekao je Plenković. 


- Zahvaljujući političkoj stabilnosti ostvarili smo što smo htjeli, a usput rješavali probleme koje smo naslijedili i krize, od one potaknute COVID-om do posljedica rata u Ukrajini, rekao je.


I dalje smo respektabilna snaga i vodimo politiku u kojoj se ljudi mogu pronaći, ocijenio je.


Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, nije bilo socijalnih buntova


Plenković je naglasio da je Vlada dala prošle godine snažnu potporu gospodarstvu i građanima, ulažući 3,6 milijarde eura.


Regulirala se cijena plina, struje, naftnih derivata, omogućili smo da energenti ostanu na priuštivoj cijeni, rekao je. Zbog toga protekle jeseni i zime nije bilo socijalnih buntova. Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, dodao je.


Osvrćući se na rat u Ukrajini, Plenković je istaknuo da je agresija Rusije izazvala veliku tragediju unutar Ukrajine, ali i globalnu energetsku i prehrambenu krizu. Unatoč očekivanjima Rusije, zapad se konsolidirao, učinio poteze bez presedana i pružio pomoć Ukrajini na više načina, a to jedinstvo se održalo, rekao je Plenković.

 

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomo Medved ponovio je da je HDZ stožerna stranka u Hrvatskoj te da je pozicionirana točno na mjesto koje je zamislio prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ova vlada je izgradila odnose s braniteljima na najvišoj razini, ustvrdio je.


- Cilj nam je da svako dijete kojem je otac dao doprinos u Domovinskom ratu može s ponosom istaknuti tu činjenicu, rekao je.


Jandroković: Politički suparnici zavisni su što nisu na HDZ-ovu mjestu


Potpredsjednik HDZ-a, predsjednik stranačke organizacije za Primorsko-goransku županiju i potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je da se ništa značajnije na području Rijeke proteklih sedam godina, za mandata aktualne Vlade, nije dogodilo bez aktivnosti HDZ-a. Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade, ocijenio je.


Pozdrave je uputio i član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.


Rekao je da politički suparnici ove stranke svode svoju politiku na netrpeljivost, upućivanje uvreda i ružnih riječi HDZ-u, te da ih odlikuje bijes i zavist što nisu na HDZ-ovu mjestu. Tako se stvara dojam nezadovoljstva i nepovoljnog ozračja u stanovništvu, a ostvareni rezultati i brojke ih demantiraju, rekao je Jandroković.


Skup je otvorio predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!