00:04 / 26.11.2018.

Autor: HRT

Plenković i Bernardić - Zakon o udomljivanju

screenshot mdomsp.gov.hr

screenshot mdomsp.gov.hr

Foto: - / -

Plenković je kazao da Vlada stoji iza prijedloga Zakona o udomljivanju, a Bernardić traži i da istospolni parovi mogu posvajati djecu.
Premijer Andrej Plenković komentirao je u Bruxellesu i Zakon o udomljivanju koji će se idući tjedan, u drugom čitanju, naći u Saboru.

Naime, HDZ-ov prijedlog Zakona o udomiteljstvu koji istospolnim životnim partnerima ne dopušta udomljivanje izazvao je oštre polemike na političkoj sceni.

Plenković je kazao da je Vlada RH uputila Saboru prijedlog koji stoji. "Vidjet ćemo hoće li biti još rasprave među članicama parlamentarne većine, eventualnih amandmana. Mi kao Vlada stojimo iza onoga prijedloga koje smo poslali u dva čitanja", rekao je Plenković.

I predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se danas na Zakon o udomiteljstvu.

Bernardić
jekazao da se SDP zalaže i da istospolni parovi mogu posvajati djecu. "Ako vladajući za to ne budu imali sluha, SDP će u to ići sa svojim zakonskim prijedlogom. Mi ljude ne dijelimo po vjerskoj, nacionalnoj ni po bilo kojoj drugoj osnovi, pa ni po pitanju rodne orijentacije, niti po pitanju seksualne orijentacije", dodao je Bernardić.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!