21:02 / 31.10.2018.

Autor: M.M./Hina

Plenković i biskup Komarica o potpori Hrvatima u BiH

Foto: Vlada RH

Foto: Vlada RH

Foto: - / -

Hrvatski premijer primio je biskupa Banjolučke biskupije mons. Franju Komaricu. Izrazili su potporu legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom sudjelovanju na svim razinama vlasti u BiH.
Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je biskupa Banjolučke biskupije mons. Franju Komaricu i izrazio mu zahvalnost na iznimnoj humanosti i dugogodišnjem predanom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini, priopćio je ured premijera za odnose s javnošću.

Biskup Komarica istaknuo je važnost nastavka brojnih projekata razvojnog, kulturnog i vjerskog karaktera koje vlada RH sustavno poduzima kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je tijekom 2018. osigurao programe i projekte u vrijednosti od 24 milijuna kuna.

Premijer Plenković i biskup Komarica također su razgovarali o situaciji u BiH nakon općih izbora te izrazili potporu legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom sudjelovanju na svim razinama vlasti u BiH kako je definirano Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!