13:04 / 19.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Plenković i Jandroković primili člana predsjedništva BiH Dragana Čovića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sugovornici su, među ostalim, razgovarali i o važnosti suradnje dviju zemalja vezano uz migrantsku krizu.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je u Banskim dvorima s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem o odnosima dviju zemalja, ravnopravnosti Hrvata u BiH te o suradnji u suzbijanju ilegalnih migracija, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću. Ranije se s Čovićem sastao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Razgovarali su o stanju u BiH uoči izbora 7. listopada, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Vlade primio člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića

Hrvatski premijer je iskazao punu potporu Hrvatske europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, kao i ravnopravnosti hrvatskog naroda. Plenković i Čović su u razgovoru ocijenili važnim da se izborni zakon donese u duhu odluke Ustavnog suda kako bi se osiguralo legitimno i pravedno predstavljanje svih triju konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine na svim političkim i administrativnim razinama vlasti.

Bilo je također riječi i o suradnji Hrvatske i Bosne i Hercegovine u pitanju suzbijanja ilegalnih migracija, stoji u priopćenju.

Predsjednik Vlade čestitao je tom prigodom Čoviću na počasnom doktoratu, koji mu je dodijelilo Sveučilište u Zagrebu.

"To je lijepo priznanje za njegov ukupan akademski rad i angažman kao profesora i političara te poruka Sveučilišta u Zagrebu ne samo njemu već i Hrvatima u Bosni i Hercegovini", rekao je Plenković, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se u Zagrebu s hrvatskim članom predsjedništva BiH Draganom Čovićem, koji ga je izvijestio o stanju u BiH uoči izbora 7. listopada, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Hrvatskoga sabora izrazio je snažnu potporu jednakopravnosti i ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH s ostala dva naroda, te naglasio važnost  izbora legitimnih predstavnika Hrvata na svim političkim razinama, kaže se u priopćenju.

Sugovornici su razgovarali i o važnosti suradnje dviju zemalja vezano uz migrantsku krizu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!