Plenković i Jandroković sastali se s Dobroslavićem i Frankovićem

09.07.2022.

14:24

Autor: Hina/HRT/V.G.

Plenković i Jandroković sastali se s Dobroslavićem i Frankovićem

Plenković i Jandroković sastali se s Dobroslavićem i Frankovićem

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora razgovarali su u subotu s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem o situaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, s naglaskom na turističku sezonu.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je u prvih šest mjeseci ostvareno 74 posto noćenja u odnosu na lani, što otvara mogućnost ostvarenja i preko 80 posto do kraja godine.

Govorili smo i o utjecaju cijene energenata i inflacije na naše proračune, što se ipak osjeća jer cijene na javnim natječajima rastu enormno i stvaraju nam poteškoće kod ugovaranja poslova jer je potrebno osigurati dodatna sredstva", rekao je.

Bliži se otvaranje Pelješkog mosta koji će nas povezati s ostatkom Hrvatske, što je zasluga ove Vlade, ali smo i napomenuli potrebu ubrzanja novih ulaganja u autocestu do Osojnika, brze ceste prema zračnoj luci i prema Perni, dodao je.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako se turistička sezona uspješno odvija, unatoč problemu u europskim zračnim lukama, gdje nedostatak kadra uzrokuje zastoje i otkazivanja letova.

Rekao je da su premijera izvijestili i o tijeku europskih projekata u Dubrovniku, ali i o onima za koje su spremni kroz novo operativno razdoblje i kroz NPOO.

- Izazovno vrijeme je iza nas, a novo pred nama. Vjerujem da ćemo njime uspješno broditi, kao što smo prebrodili prethodne dvije godine, poručio je Franković.

Premijer Plenković prethodno je posjetio i dubrovački arhiv, gdje se upoznao s detaljima Dubrovačkog statuta koji ove godine navršava 750 godina od donošenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!