18:30 / 19.04.2018.

Autor: HRT

Plenković i Pejčinović Burić s predsjednikom vlade Baden-Württemberga

Foto: Twitter, @MVEP_hr

Foto: Twitter, @MVEP_hr

Foto: - / -

Plenković i Kretschmann razgovarali su o gospodarskoj suradnji, koja ukupno iznosi oko milijardu eura, s posebnim naglaskom na ICT industriji i investicijama, kao i o situaciji u regiji te budućnosti Europske unije
Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je s predsjednikom vlade Baden-Württemberga Winfriedom Kretschmannom o gospodarskoj suradnji i odnosima Hrvatske i te njemačke njemačke savezne pokrajine, a s njemačkim dužnosnikom odvojeno se sastala i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Plenković i Kretschmann su u Banskim dvorima u Zagrebu razgovarali o gospodarskoj suradnji, koja ukupno iznosi oko milijardu eura, s posebnim naglaskom na ICT industriji i investicijama, kao i o situaciji u regiji te budućnosti Europske unije, priopćio je ured Vlade. Na sastanku, na kojem su uz premijera bile ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. istaknuti su tradicionalno vrlo dobri odnosi Hrvatske i Njemačke, a hrvatski premijer je posebno pohvalio aktivnosti kroz Zajedničku komisiju Hrvatske i Baden-Württemberga, osnovanu 2005. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!