22:45 / 20.09.2019.

Autor: P.F/HRT

Plenković i Penava poručuju da nema nesuglasica

-

-

Foto: - / -

Susreli su se dan nakon što je Penava, komentirajući ponovljeno suđenje Marijanu Živkoviću za razbijanje ploče s ćiriličnim natpisom, objavio da se srami institucija ove države i osoba koje ih vode.
Premijer Andrej Plenković sastao se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom u Vinkovcima, uoči početka Vinkovačkih jeseni.

Susreli su se dan nakon što je Penava, komentirajući ponovljeno suđenje Marijanu Živkoviću za razbijanje ploče s ćiriličnim natpisom, objavio da se srami institucija ove države i osoba koje ih vode. I Plenković i Penava poručuju da nema nesuglasica i spuštaju loptu na zemlju. 

- Jako lijep susret sa 20-ak ljudi uključujući i sve naše prijatelje iz vukovarske  srijemske županije, komentirao je premijer sastanak.

Na pitanje novinara jesu li razgovarali o prosvjedu premijer je rekao kako nema prosvjeda koliko je on shvatio. No novinari nisu odustajali rekavši da Penava nije baš tako rekao. - Hajde pitajte ga sad. Ja sam shvatio da on ne zna za neki ekstra, odgovorio je Plenković.

Potom je iz zgrade izašao Penava.

- Da se išta bitno dogodilo rekao bih vam. Ovako stvaramo famu da se nešto famozno događa, da je nešto nesvakidašnje. Znači posve je normalna situacija, rekao je Penava.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!