18:17 / 08.02.2021.

Autor: HRT/V.G.

Plenković: Imamo kandidata za Zagreb, bit će bolji izbor od Vanđelića

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Kandidaturu će objaviti kad se provedu sve procedure na razini gradskog odbora HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković rekao je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da su dogovorili tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

- Nacionalni stožer za lokalne izbore formiran je još prošli tjedan, na čelu je glavni tajnik. Mi smo proveli konzultacije sa svim županijskim organizacijama, ostale su još tri, čini mi se županijske organizacije da dogovorimo kandidate, ostalo je praktički sve dogovoreno, uključujući Zagreb. Riječ je o inicijativi gradskog odobra HDZ-a.


Plenković nije potvrdio da će kandidat biti iz gradskog HDZ-a niti da je riječ o Mislavu Hermanu.

- Bit će sigurno član HDZ-a, kandidat koji je jako dobar i koji mislim da može ostvariti dobar rezultat i biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to u biti i bolji izbor nego što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem jer je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobijedi, rekao je Plenković.

- Sve što je izašlo nakon što je gospodin Vanđelić odustao od kandidature netočno je i neistinito, dodao je premijer.

Kandidaturu će objaviti kad se provedu sve procedure na razini gradskog odbora HDZ-a.

- Ima vremena, sve je praktički definirano, u idućih tjedan dana imat ćemo postavu za sve županije, dodao je. 

Rekao je da se na sastanku o Vanđeliću nije razgovaralo. Na pitanje hoće li Vanđelić otići s funkcije privremenog ravnatelja Fonda za obnovu, odgovorio je:

- Ako je netko privremeni, znači da će trajati određeno vrijeme. To nije povezano s odustajanjem od funkcije, to je bio plod razgovora iz listopada.

Osvrnuo se i na raspuštanje zagrebačkog SDP-a.

- To su njihove odluke. Meni je oduvijek bio simpatičan Maras, ali su ga, eto, otpustili, rekao je Plenković.

Upitan hoće li zagrebački HDZ-ovac Ante Šimunović biti sankcioniran jer se u subotu pojavio na predstavljanju kandidature Vesne Škare Ožbolt za zagrebačku gradonačelnicu, Plenković je odgovorio da ne zna je li Šimunović član HDZ-a, ali da ako je izašao na izbore s nekim drugim onda više neće biti član.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!