08:23 / 04.08.2020.

Autor: HRT

Plenković: Iz Knina šaljemo važan signal

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Gradskom groblju Mirogoj.
Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza, prije središnje proslave u Kninu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Gradskom groblju Mirogoj. 

- Apel gradonačelnika Knina
- Medved: Želimo da mladi znaju važnost Oluje

Vijence je položio i kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

Još jednom smo odali priznanje i zahvalnost hrvatskim braniteljima, prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svima onima koji su najviše dali za slobodu Hrvatske, a osobito prisjećajući se operacije koja je omogućila oslobađanje do tada okupiranih područja i stvaranja pretpostavki za mirnu reintegraciju, istaknuo je premijer. 

- Stoga mi je drago da ćemo sutra svi zajedno biti i u Kninu kako bismo obilježili važnu obljetnicu.

Na pitanje oko dolaska potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića rekao je da je to njegova logična i prirodna inicjativa.

- Ključno je da 25 godina nakon Oluje šaljemo jedan važan signal da gdje politički predstavnik SDSS-a dolazi na Oluju i šalje novu poruku za odnose između Hrvata i srpske manjine, istaknuo je premijer.

Za najavu da bi neki mogli doći u majicama HOS-a, kaže kako su informirani da postoje takve inicijative.

- Ono što očekujem od onih kojih budu u službenom protokolu budu s onima majicama koje reflektiraju njihove postrojbe iz Domovinskog rata ili u službenim  majicama koje je tiskalo Ministarstvo branitelja, rekao je.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!