18:43 / 27.04.2020.

Autor: B.A./HRT

Plenković: Izbori kad epidemiološke okolnosti to dopuste

-

-

Foto: - / -

Sukladno političkoj procjeni donosit ćemo odluke kada izaći na izbore, rekao je premijer
Naša je želja da se izbori održe u trenutku kada epidemiološke okolnosti to dopuste, rekao je danas premijer Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara o tome kad će biti održani izbori s obzirom na situaciju s koronavirusom.

Epidemija koronavirusa - nove informacije

- Sukladno političkoj procjeni donosit ćemo odluke kada izaći na izbore. U ovom trenutku još nitko, pa ni na tijelima HDZ-a, o tome detaljno nije niti raspravljao, rekao je Plenković.

- Mi smo u izbornoj godini. Bili izbori u lipnju, srpnju, kolovozu, rujnu - to su nijanse, poručio je.

Plenković je rekao da o raspisivanju izbora nije razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Plenković je podsjetio da su zadnji izbori održani 11. rujna 2016.

- Vlada je trenutačno u trećoj godini i sedmom mjesecu svog mandata, rekao je Plenković.

Plenković je rekao da kao zemlja možemo biti izrazito zadovoljni načinom na koji smo spriječili širenje koronavirusa u kontekstu globalne pandemije i epidemije u Hrvatskoj. Dodao je da su gospodarske i socijalne mjere izrazito dobro primljene.

Komentirajući optužbe o politizaciji Stožera civilne zaštite Plenković je rekao da oporba ima puno razloga da bude nesretna i da on to razumije.

- Stožer civilne zaštite RH imenovala je Vlada, u njemu sjede predstavnici resora, to su ljudi koji prije svega imaju politički mandat jer im ga je dala Vlada. I tu teze o nekakvom politiziranju rada Stožera jednostavno ne stoje, u njemu su i stručnjaci i epidemiološke preporuke koje su oni dali, a imaju i svoju glavu i svoj rep te nisu nikakva improvizacija, nego popuštanje sukladno okolnostima, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!