12:12 / 13.03.2020.

Autor: T.D./Hina

Plenković: Izbori u HDZ-u u nedjelju će se po svemu sudeći održati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na izborima će se birati novi predsjednik, zamjenik predsjednika te četiri potpredsjednika HDZ-a.
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je rekao kako će se "po svemu sudeći" u nedjelju održati unutarstranački izbori u HDZ-u.

Plenković je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Banskim dvorima nakon sastanka koji je kao premijer održao s ministrima i članovima Nacionalnog kriznog stožera vezanog uz nove mjere na suzbijanju širenja koronavirusa.

- Izbori u HDZ-u će se prema svemu sudeći održati 15. ožujka. Sve mjere koje su potrebne, glavni tajnik (Gordan Jandroković) će poslati naputke našim izbornim povjerenstvima na svim razinama, kazao je.

Dodao je i da je riječ o "relativno malim" izborima, navevši pritom da Francuska, koja ima 60 milijuna stanovnika, 15. ožujka ima lokalne izbore te će ih održati.

Na izborima će se birati novi predsjednik, zamjenik predsjednika te četiri potpredsjednika HDZ-a.

Kovač od Nacionalnog stožera traži preporuku o izborima u HDZ-u

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač zatražio je u petak od Nacionalnog stožera civilne zaštite da u što kraćem roku donese preporuku u vezi održavanja unutarstranačkih izbora u HDZ-u u nedjelju, 15. ožujka.

- U ovoj kriznoj situaciji vezanoj za širenje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu dužan sam postupiti društveno odgovorno, ne samo prema članovima svoje stranke kao mogućim sudionicima izbornog postupka. Mnoga javna događanja su već otkazana, škole u Istarskoj županiji do daljnjega zatvorene, a na preporuku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije odgođeno je i održavanje izbornih skupština temeljnih organizacija HDZ-a na području grada Gospića, navodi Kovač u pismu Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Jandroković: Izbori za vodstvo HDZ u nedjelju, za ostala tijela se odgađaju

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u petak je potvrdio da će se izbori za predsjednika, zamjenika i potpredsjednike HDZ-a unatoč epidemiji koronavirusa u nedjelju ipak održati, dok će se izbori za ostala stranačka tijela najvjerojatnije odgoditi.

- Što se tiče nedjeljnih izbora, za sada će se izbori održati. Međutim, razgovarat ćemo i vrlo sam blizu tome da ćemo vjerojatno donijeti odluku da odgodimo izbore za stranačka tijela na razini općina, gradova, županija, izjavio je Jandroković novinarima u Saboru.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!