13:56 / 12.11.2020.

Autor: D.M./HRT

Plenković: Janaf je osnovni razlog prpošnosti predsjednika

Foto: Patrik Macek/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svjedočimo novome sportu koji se zove "Twiiter korespondencija", kazao je premijer.
- Svjedočimo novome sportu koji se zove "Twiiter pisma". Sve što se napiše, odmah se objavljuje. Pismo predsjednika sam vidio prije u medijima nego što sam ga dobio na stol. Tako je odgovorio premijer Andrej Plenković na pitanje novinara o dopisivanju s predsjednikom države vezano za održavanje sjednice Vijeća za noacionalnu sigurnost.

➡️ Milanović odgovara Plenkoviću
➡️ Nejasnoće u komunikaciji Pantovčaka i Vlade
➡️ Milanovićev ured: Vlada i Koordinacija ne poštuju zakone i propise 

- Premijer sam više od 4 godine. Imali smo otprilike dvije sjednice NSV-a godišnje, a s aktualnim predsjednikom - jednu. Gledali smo je li bilo kakve korespodencije s bivšom predsjednicom oko dogovora ovakvih sastanaka. Nema je. Nisam poslao nijedno pismo vezano za ovo niti ću to raditi dalje. Ono što ću rado potpisati s predsjednikom je poziv koji ćemo uputiti drugim članovima VNS-a kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu sjednice VNS-a, dodao je premijer.Plenković je naglasio da neće odustati od dosadašnje prakse načina dogovora tog sastanka, koju je imao u svom premijerskom mandatu. Korespondenciju na tu temu i dalje će voditi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić i slati sugestije o terminu i dnevnom redu predstojniku Ureda predsjednika Republike Orsatu Miljeniću, dodao je.

➡️ Milanović predlaže Plenkoviću da uključi oporbu u izradu Strategije
➡️ Oporba pozdravlja Milanovićev prijedlog 

Podsjetio je kako je "osnovni razlog prpošnosti" tema Janafa koja je inicirala "svu eksploziju komentara predsjednika". Čak je, kaže Plenković - kad smo trebali razgovarati oko veleposlanika on sam kazao da to trebaju rješavati Frka Petešić i Miljenić". Naglasio je kako je "taktizranje o tome tko je kome napisao dopis - dječja igra". Radi se o ničim izazvanom performansu na jednom tehničkom pitanju, zaključio je premijer.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!