Plenković, Jandroković, Kusić i Bandić na božićnoj misi

14:48 / 25.12.2018.

Autor: HRT

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bili su na božićnim misama i još jednom čestitali blagdane.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u izjavi novinarima nakon što je bio na Božićnoj misi u Zagrebačkoj katedrali, čestitao je svima Božić i istaknuo kako je Božić ljudima na dužnostima podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj 2019.

Želim svima sretan Božić, blagdan zajedništva, obitelji, mira, solidarnosti i da ga svi provedemo sa svojim najmilijima, da razmislimo što možemo učiniti bolje, a nama koji smo na dužnostima da bude podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj u 2019. godine, kazao je premijer Plenković.

Plenković je istaknuo kako će Vlada u 2019. zadržati smjer jer smatra da je dobro procijenila što je Hrvatskoj potrebno - a to su snažne institucije, stabilnost koja omogućuju rad da i gospodarstvenici u miru privređuju, a ulagači da dobro prepoznaju Hrvatsku i nalaze u njoj svoje šanse. Najavio je da će se nastaviti s provedbom programa uz potrebnu solidarnost u hrvatskom društvu i bolji standard za sve ljude. "Mislim da smo se nosili s mnogo izazova u vremenu koje je iz nas. Svaka nova godina je novi veliki izazov, a na nama je da budemo na razini tih izazova", kazao je premijer Plenković.

Naglasio je da strateški cilj iduće godine treba biti gospodarstvo i ulaganja, je je to ključno. Oni su pokretači svega, a mi smo okvir, koji je bio preduvjet da politika stabilizira a ne destabilizira, ispunili, dodao je.

"Imam dojam da smo kao Vlada u dosadašnjem vremenu imali previše ulogu kriznog upravljanja s pojedinim gospodarski subjektima, a to su sve na neki način posljedice naše gospodarske tranzicije, koje su prilično koordinirano došle na dnevni red. Ali evo, to je ono što smo uspjeli ispuniti i mislim s dosta solidnim rezultatom", ocijenio je Planković.

Jandroković: Svima puno ljubavi, uvažavanja, blagostanja, solidarnosti, mira i dobrote

Prije mise predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković također je zaželio svima sretan Božić.

- Želim da ojača naša vjera, želim svima nama puno ljubavi, međusobnog uvažavanja, blagostanja, solidarnosti, mira i dobrote, kazao je novinarima. Na pitanje novinara treba li netko odgovarati ako se tvrdnje bivšeg savjetnika predsjednice Hrvatske Mate Radeljića pokažu točnima, Jandroković je odgovorio: Danas svima, mir i dobro.

Bandić: Budimo bolji ljudi, činimo dobro jedni drugima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio je sinoć na ponoćki u zagrebačkoj katedrali, a danas na jutarnjoj misi u svojoj župi, u crkvi Gospe Lurdske.

- Moja poruka svima je da budemo bolji ljudi, činimo dobro jedni drugima i da budemo bliže jedni drugima, rekao je Bandić koji je nakon polnoćki. Iskoristio je priliku i još jednom sugrađanima čestitao Božić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!