Plenković: Koalicija čvrsto podržava sve aktivnosti Vlade

08.01.2021.

16:46

Autor: Hona/HRT

default error photo
Premijer očekuje da će koalicija nastaviti raspravljati na temu trajnog rješenja problema u trima županijama pogođenima potresom.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je kako parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivosti koje je poduzela Vlada u razdoblju nakon potresa te su izrazili spremnost za stvaranjem odgovarajućeg zakonskog okvira koji će omogućiti obnovu pogođenih područja.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije - Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa, pohvale koje su išle i radu policije, civilne zaštite, vojske, vatrogasaca, HGSS, Crvenog križa, aktivnostima na lokalnoj razini, potpori koja je stigla iz zdravstvenog sustava, svih onih koji su dali doprinos, i zahvala svim građanima koji su se angažirali proteklih dana da neposrednu pomognu unesrećenima, rekao je premijer Andrej Plenković nakon završetka koalicijskog sastanka.

Dodao je kako je parlamentarna većina spremna modificirati i stvoriti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu te kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu, "osobito nakon prilagodbe strukture stožera civilne zaštite na ovaj svojevrsni pod-stožer kojeg vodi Tomo Medved".

Sastanak parlamentarne većine održao se putem video-veze te je trajao puna dva i pol sata, što premijer objašnjava da je razlog tome bio što su svi relevantni ministri izvijestili koaliciju o svemu onome što se radi i koje su aktivnosti.

- Postoji snažna želja da se ova situacija, koja je prije svega potresla mnoge naše sugrađane na području ove županije, ali i dvije druge Karlovačke i Zagrebačke, iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema u koji u toj županiji postoje, kazao je Plenković. Dodao je kako očekuje da će koalicija nastaviti raspravljati na ovu temu i idućeg tjedna te nakon toga za vrijeme nove sjednice Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!